Integratieve kindertherapie

Kinderen reageren vaak erg gevoelig op hun omgeving. Die gevoeligheid is juist een prachtige eigenschap, maar kan er ook voor zorgen dat kinderen moeilijk om kunnen gaan de vele prikkels om hun heen. Ze kunnen dan uit balans raken, waardoor er een sneeuwbaleffect ontstaat en kinderen steeds moeilijker staande blijven op school, thuis en bij vriendjes.


Bij La Delfino staat de integratieve kindertherapie centraal. Het is een vorm van psychotherapie waarbij lichaam, psyche en geest in acht worden genomen. Het eigen herstellende vermogen van uw kind staat hierbij centraal. De therapeut gaat spelenderwijs in gesprek met uw kind om er zo achter te komen wat de gevoelens, gedachten en behoeftes van uw kind zijn. De benadrukken van zelfstandigheid, kracht en mooie kanten vinden wij hierbij erg belangrijk.


De doelstelling is het kunnen begrijpen waarom uw kind zich zo voelt of gedraagt. We kijken naar het ontstaan en de beste oplossing passend bij uw kind. Vervolgens maken we een plan in welke volgorde wij uw kind het beste kunnen behandelen. Dit kan voor ieder kind anders zijn. Voorbeelden van indicaties die we bij La Delfino vaak goed kunnen behandelen zijn: ADHD/ADD, autisme spectrum stoornis, angst, eet/drinkproblematiek, darm en buikklachten, depressie, gedragsstoornissen, hoofdbonken, hoofdpijn, hoog sensitiviteit, leer- en concentratieproblemen, pesten/gepest worden, problemen met scheidingen, rouwverwerking, sociale onzekerheid, voedingsintolerantie en zindelijkheidsproblemen.‚Äč  


Toen ik bij Cora was, kreeg mijn moeder een cappuccino 

en ik een lekkere warme babyccino

daarvan kreeg ik een schuimsnor.. hihi..